Siyonist rejime ait savaş uçakları, Yemen'de Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı'na saldırdı. Saldırı sonucu limanda güçlü patlamalar meydana geldi ve bazı kişilerin hayatını kaybettiği ile yaralananların olduğu bildirildi.

HÜDA PAR: Küçük Narin Üzerinden Partimize Yönelik Karalama Kampanyalarını Kınıyoruz HÜDA PAR: Küçük Narin Üzerinden Partimize Yönelik Karalama Kampanyalarını Kınıyoruz

Ensarullah hareketi, saldırıya yanıt olarak "İsrail ile savaş başladı. Tel Aviv artık güvenli değil." açıklamasında bulundu. Açıklamada, Yüce Allah'ın "Kim size saldırırsa, siz de ona, size saldırdığı gibi saldırın" buyruğuna atıfta bulunularak, İsrail'in Hudeyde’deki elektrik santralini ve sivil hedefleri vurarak acımasız bir saldırı başlattığı ifade edildi.

Ensarullah hareketi, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin bu saldırıya karşılık vereceğini ve İsrail’in hayati hedeflerini vurmaktan çekinmeyeceğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki kardeşlere destek operasyonlarını durdurmayacaklarını vurguladı. "Saldırı durana ve kuşatma kaldırılıncaya kadar uzun bir savaşa hazırlanıyoruz" denildi.

Geçtiğimiz günlerde, Tel Aviv'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında meydana gelen İHA saldırısında bir kişi hayatını kaybetmiş, dört kişi yaralanmıştı. Ensarullah, bu saldırıyı radarların tespit edemeyeceği ve hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği "Yafa" isimli yeni bir İHA ile gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Editör: Masume Masume