Ekonomi

Erdoğan: "Asgari Ücrete Tek Zam Yeterli Olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Erdoğan, işçi ve işveren temsilcileri ile yapılan görüşmelerin ardından net bir tablo ortaya çıkacağını ifade etti.

Erdoğan, asgari ücretin bir kez zamlanacağını vurgulayarak, "Asgari ücret artışı zaten yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz." şeklinde konuştu.

Asgari ücretin belirlenmesinde tarafları mağdur etmeden bir neticeye varmanın önemine değinen Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın çalışmalarının tamamlanmasının ardından en uygun asgari ücretin belirleneceğini ifade etti.

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelede attığı adımların olumlu işaretler verdiğini belirten Erdoğan, enflasyonun yakında kalıcı bir şekilde dizginleneceğine inandığını ve enflasyon sorununu çözerek tarihe gömeceklerini söyledi.