Gazze’deki çatışmalar her geçen gün şiddetlenirken, işgal rejimi Lübnan sınırına yönelik hareketliliğini artırdı. Hizbullah ile yaşanan yoğun çatışmalar, işgal ordusunun Lübnan'a müdahalesinin yaklaştığını gösteriyor. Bu gelişmelerin ortasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize'de yaptığı açıklamalar gündemdeki yerini koruyor.

Erdoğan, Karabağ ve Libya örnekleri üzerinden yaptığı konuşmada, “Benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım. Biz çok güçlü olmalıyız ki, bu İsrail Filistin’e bunu yapamasın” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bu sözleri, işgal rejiminde geniş yankı uyandırdı ve tartışmalara neden oldu.

Eski Türkiye Büyükelçisi Alon Liel, The Jerusalem Post’a verdiği röportajda, Erdoğan’ın tehditlerinin ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Liel, Erdoğan’ın İsrail ile ticareti durdurma tehditlerinin çoğunu yerine getirdiğini ve Filistinlilere yardım etmek için çeşitli yollar bulduğunu ifade etti. Ayrıca, Erdoğan’ın açıklamalarının İsrail’i işgal değil, Filistinlilere sınırdan silah ve para yardımını ima ettiğini ileri sürdü.

HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor

Liel, işgal rejiminin Lübnan’a müdahalesi durumunda Türkiye'nin karşılık verebileceğini vurguladı. Erdoğan’ın İsrail’in Lübnan’a girmesini kendisine yönelik bir tehdit olarak gördüğünü belirten Liel, Türkiye’nin geçmişte Lübnan’a askeri kuvvet göndermiş olduğunu ve bu durumun tekrar yaşanabileceğini söyledi.

Editör: Masume Masume