Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma sanayisinde Türkiye'nin geldiği noktayı değerlendirirken, bu gelişmelerin kimseyi aldatmaması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, güçlü olunması durumunda İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının engellenebileceğini belirtti. Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek, benzerini İsrail'e de yaparız. Yapmamak için hiçbir engel yok. Sadece güçlü olmalıyız ki bu adımları da atalım. Eğer bugün İsrail'e karşı belirli adımlar atıyorsak, onlarla bütün ticareti ve ilişkilerimizi kestiysek, bu bizim kararlılığımızın göstergesidir."

Anket Sonuçları: ABD'deki Müslümanlar hangi adayı tercih ediyor? Anket Sonuçları: ABD'deki Müslümanlar hangi adayı tercih ediyor?

Erdoğan, TBMM'de Mahmud Abbas'ın konuşması gerektiğini savunan Yeniden Refah Partisi'nden bir milletvekiline de sert eleştirilerde bulundu. "Parlamentomuzu hak yolda olan herkese açarız. Ama bunların bu işlerden haberi yok. Eğer bugün partinden birkaç kişi parlamentoya girdiyse, bu bizim sayemizde oldu," diyerek iç siyasette de mesaj verdi.

Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası İsrail'in Kanal 12 televizyonu, Erdoğan'ın İsrail'i işgal etmekle tehdit ettiğini belirten haberler yayınladı.

Editör: Masume Masume