Yeni Tasarruf Genelgesi Yürürlüğe Girdi: Kamu personeline Nöbet ve Fazla Mesai ücreti yok! Yeni Tasarruf Genelgesi Yürürlüğe Girdi: Kamu personeline Nöbet ve Fazla Mesai ücreti yok!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Ramazan ayı denetimleri kapsamında Sakarya'da gerçekleştirilen kontrollerde, et üretimi ve satışı yapan işletmeler ile lokantalarda kırmızı et ürünlerinden numuneler alındı ve incelendi.

Yapılan incelemeler sonucunda, şehirdeki bir sucuk üretim firmasının üretim yeri ve satış ofisi ile bir et firmasının satış ofisinde at ve eşek eti tespit edildi. Bunun üzerine iki üretim ve satış firması ile dört lokantaya cezai işlem uygulanırken, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Ancak, Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök, olayın tüm Sakarya esnafına mal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Oda olarak tasvip etmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Esnafımızın tamamına yakını işini düzgün yapıyor. Ama maalesef bir elin parmakları bile birbirine benzemiyor" şeklinde konuştu.