Haber Merkezi- Sosyal medyada paylaşılan videolara göre, Golan'ın "Hurricane" adlı şarkısını seslendirirken seyirciler tarafından yuhalandığı görüldü.

Prova sırasında Golan'a yönelik protestolar devam ederken, bazı seyircilerin "Özgür Filistin" sloganları attığı belirtildi.

Görgü tanıklarının paylaşımlarına göre, protestolarda bulunanlar güvenlik görevlileri tarafından uyarıldı ve eğer protestolarını sürdürürlerse dışarı çıkarılacakları tehdidi yapıldı.

Siyonist İşgal Ordusu, Batı Şeria'da Filistinlilere Ait Bir Evi Yıktı Siyonist İşgal Ordusu, Batı Şeria'da Filistinlilere Ait Bir Evi Yıktı

Protestoların ardından İsrail delegasyonunun arenayı terk ettiği ve normalde tüm yarışmacıların performanslarını izlediği "Green Room"da bulunmadıkları bildirildi.

İsrail'in temsilcisi Golan, bu akşam gerçekleşecek olan ikinci yarı finalde sahne alacak.

İrlanda Temsilcisi Filistin'e Destek Verdi

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nın İrlandalı temsilcisi Bambie Thug, Filistin'e verdiği destekle dikkat çekti. Thug, "Filistin'e destek olmak, antisemitik olmak anlamına gelmez. Bu, savaşa, işgale, baskıya, masum sivillerin ve çocukların öldürülmesine karşı çıkmak anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

Thug, Instagram hesabından "Kalbim ve dualarım Filistin halkıyla." mesajını paylaştı.

Bambie Thug, birinci yarı finalde sahne alırken vücuduna eski Celtic dillerinden Ogham yazı sisteminde "Filistin'e Özgürlük" ve "Ateşkes" ifadelerini yazdı. Ancak Avrupa Yayın Birliği (EBU), bu ifadelerin silinmesini talep etti. Thug ve ekibi, "Ateşkes" ifadesinin kaldırılması talebine karşı çıktı ancak sonunda EBU'nun baskısıyla bu ifade de silindi.

Thug, adalet ve barış yanlısı olduğunu vurgulayarak, herkesin barınma, güvenlik, gıda, özgürlük ve şefkat hakkına sahip olduğunu belirtti.

İsrail'in katılımıyla tartışmalara neden olan Eurovision, Malmö kentinde düzenleniyor ve Filistin'e destek gösterilerine sahne oluyor. İsveç polisi yüksek güvenlik önlemleri alarak Filistin bayrağı açan protestocuları engelliyor.