Yaşam

Ey yolcu! YOLCULUK NEREYE? Kendini Hazırla, Unutulmaz Bir Yolculuğa Çıkma Vakti Geldi!

Ey Yolcu! Yolculuk Nereye? Kendine Gel, Dönüşü Olmayan Bir Yolculuğa Hazır Ol! Yüce Rabbine Yönel, İbadetinle Aydınlan!

Abone Ol

Merhaba sevgili yolcu!

Ey yolcu! Nereye doğru ilerlediğini düşündün mü? Gam ve kederi bir kenara bırak, çünkü "Allah var, keder yok" denilir. O'na yönel, kapısında dayan, af dile ve istediğin her şeyi iste. O'nun lütuf ve ikramı sonsuzdur, affı ve mağfiretiyle doludur. Orası umutsuzluk kapısı değil, aksine ümitleri yeşerten bir rahmet denizidir... Ey yolcu!

Dur ve biraz düşün! Yolculuğunun nereye olduğunu biliyor musun? Bütün hazırlıklarını yaptın mı? Ne oldu, biraz düşündün mü? Sakın ihmal etme, hazırlıkların nasıl durumda?

Ey yolcu! Farkında mısın nereye yolculuk ettiğinin? Bu gidişatın seni nereye götürdüğünü bir kez daha düşün! Ne yaptın, düşünüp sonuca vardın mı? Gittiğin yerde nelerin gerektiğini sordun mu?

Ey yolcu! Harçlığın var mı yanında? Bir miktar biriktirdin mi? Orada sonsuza kadar kalacağını, geri dönüşün olmayacağını biliyor musun? Cebine, cüzdanına bir göz at.

Azığını aldın mı? Hani nerede? Yoksa çıkınını mı unuttun?

Eyvah! Orada ne yiyecek ve içecek bulacaksın?

Ey yolcu! Binmek için bir taşın var mı? Nasıl devam edeceksin yoluna? En azından bir bilet alabilirdin. Yaya mı gideceksin yoksa? Nasıl ilerleyeceksin yolunda?

Geri dönüşün yok. Gitmek zorundasın. Ne yolculuktan dönüş var, ne de ulaşacağın yerden!

Yol arkadaşların nerede? Var mı diyorsun... İyi mi bari onlar? Güvenilir mi kendileri? Bil ki eğer yolculuğun onlarla ise, varacağın yerde de onlarla beraber olacaksın...

Ey yolcu! Evini orada hazırladın mı? İçinin döşemeleri nasıl? Yoksa "ne ev var ne bark" mı diyorsun? Ama bu durumda ne yaparsın? Kim seni yurduna-yuvasına alır?

Yol uzun! Işığın olmazsa karanlıkta kalırsın... Nurunu aldın mı? Eğer yolculuğunda onu aldıysan, sonsuz mekanda seni aydınlatacaktır... Yüzün ve ruhun orada aydınlık olacak! Yüzün, seni yaratan Yaratıcı'ya bakacak. Yoksa ne olacak halin?

Ah yolcu ah! Kendine yazık ettin! Hala da etmeye devam ediyorsun... Bak, yine düşünmüyorsun, yine gaflet içindesin... Ne zaman Yüce Rabbine yöneleceksin?

Lütfen, ey yolcu! Kendine gel biraz! Uyan bu gafletten! Artık yolcu olduğunu, dönüşü olmayan bir yolculukta olduğunu anla! Yoksa bir gün yanar, ağlarsın. O gün yakarmak da fayda vermez sana!

Ey yolcu! Otur ve haline ağla! Hızlıca dönüş yap, Rabbinin yanına dön! Dönüş yapamayacağın günlere ertelemekten vazgeç! Yolculuğun bitmeden, hayatın sona ermeden ey yolcu!

Senden önce nice yolcular geldi ve geçti. Onlara bak, ne götürdüler, ne bıraktılar gözlemle! Acaba şu an nasıl durumdalar?

Ey yolcu! O zaman harekete geç! Kendi düşündüklerini aklına getir. Onlar neler yaptılar, nasıl gittiler acaba? Yanlarında neler götürdüler? Acaba oralarda nasıl durumda?

Ey yolcu! Ne oldu, ağlıyor musun yoksa! Gözlerinden akanlar nelerdir? Gece ile gündüz birbirine karıştı mı? Ne söyleyeceksin O'na!

Gam ve kederi bir kenara bırak! Hani ne demişler: "Allah var, keder yok." O'na yönel, kapısında dayan, af dile ve istediğin her şeyi iste. O'nun sonsuz lütfu ve ikramı vardır. O yer umutsuzluk kapısı değil, aksine ümitleri yeşerten bir rahmet denizidir.

Ey yolcu! Geçtiğin yerlerde asla kalıcı olduğunu düşünme! Bu durumda gaflete düşersin ve asıl yurdunu unutursun!

Kazancına dikkat et! Zira yurduna vardığında "acaba ne getirmişim" diye torbanı kontrol edecekler. Utanma, rezil olma!

Ey yolcu! Beraber yolculuk yaptığın sevdiklerini unutma. Onlara karşı sorumluluk taşıdığını unutma. Onlarla da sorguya çekileceğini her zaman hatırla!

Allah'ı tanı ve O'nunla yaşa! Sakın gaflete kapılma. Onu unutuyormuş gibi yapma. Yoksa O da bir gün seni unutmak gibi yapabilir. O zaman oralarda ne yaparsın?

Ey yolcu! Seni en iyi bilen Rabbinin, her şeyini açıklayacağı o dehşetli güne iyi hazırlan! Kendine ve sevdiklerine yazık etme. İyilik ve hayır işlerinde meşgul ol. İbadetlerini aksatma! Unutma ki bu günler ve yolculuk bir daha sana verilmeyecek.

Ey yolcu! Allah'ın yolcusu ol! Başka yollara bakma. Onların hepsi ya çıkmaz sokaklar ya da sonu uçurumlar.

Ey yolcu! Allah'ın rızasını aramaya çalış! Unutma ki O'ndan başka kimse sana yardım etmeyecek. O'yla birlikte ol, ayrılmamaya çalış ki, yolculuğun ve asıl yurdun da güzel olsun. Bil ki gerçek mutluluk ve saadet işte bu şekilde elde edilir!