Londra merkezli Penguin Kitap’tan geçtiğimiz yıl çıkan “Şimdi Olmaz Nur!” Ketebe Yayınları tarafından Türkçeye kazandırıldı. Eser, aile, sevgi, merak, dini değerler ve tesettür konularını çocuklara aktarıyor. Bangladeşli yazar Farhana İslam'ın kaleme aldığı kitap, başta Nur olmak üzere çocukların, ailesindeki kadınların neden başörtüsü taktığını merak etmeleri etrafında şekilleniyor. Kitap, başörtüsünün zorlama değil, kimliklerinin bir parçası olduğunu vurguluyor ve bu konuda yanlış algıları düzeltmeye çalışıyor.

Emekliye Destek Paketi: Ulaşım, Fatura ve Kira Desteği Geliyor Emekliye Destek Paketi: Ulaşım, Fatura ve Kira Desteği Geliyor

01E5440D 543A8No4Nnpl0Cfa47Verk

Nabila Adani

4D17A00B Ggn1E7Ewykue94Hxggojn8

Feride Kurtulmuş

Kitabın çizimlerini yapan Nabila Adani, başörtüsünün önemini eğlenceli bir şekilde anlatmanın önemine vurgu yapıyor. Adani, kitapta karakterlerin kimliklerini güçlendirmek ve kültürlerini vurgulamak için çeşitli detaylar eklediğini belirtiyor.

Editör Feride Kurtulmuş, kitabın her kitapçıda karşısına çıktığını ve özellikle genç Müslüman kadınları hikayede görmekten memnuniyet duyduklarını ifade ediyor. Kurtulmuş, eserin çizimlerinin ve duygusal anlatımının, okuyucuların başörtüsü hakkında daha derin bir anlayışa sahip olmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Simdi Olmaz Nur Farhana Islam Cocuk Edebiyat Ketebe Cocuk Farhana Islam 2180 14 B