İstanbul'un Fatih ilçesinde yaşanan üzücü olayda, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 40 yaşındaki Ayhan Özçelik, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Esenler'de ikamet eden zihinsel engelli Ayhan Özçelik, Silivrikapı Mahallesi'nde akrabalarını ziyaret etmek için dışarıya çıktığı sırada köpeklerin hedefi oldu.

Gece saatlerinde sokakta yürürken köpeklerin saldırısına uğrayan Özçelik, ağır yaralandı. Sabaha karşı olay yerine çöp toplamak için gelen temizlik işçileri, yerde yatan bir kişinin başında havlayan köpekleri fark etti. Durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildiren işçiler, köpeklerin saldırısından kaçarak, olay yerine gelen ekiplerin müdahale etmesini sağladı.

Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Özçelik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi inceleme için Adli Tıp Kurumu'na götürülen Özçelik'in ağabeyi Burhan Özçelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kardeşinin 5-6 sahipsiz köpeğin saldırısına uğradığını ve köpeklerin kardeşini boğazından ve yüzünden ciddi şekilde yaraladığını belirtti.

Ağabeyinin Sözleri:

"Kardeşim, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Köpekler, boğazını ve yüzünü parçaladı. Aynı köpekler daha önce de aynı yerde başka akrabalarımıza saldırmıştı. Çöpçüler oradan geçerken sesleri duymuş, köpekler onlara da saldırmış. İnşaattan buldukları sopalarla köpekleri kovaladıktan sonra ambulansı çağırmışlar. Hastaneye yetiştirdiler ama kan kaybından dolayı kurtaramadılar. Eğer çöpçüler fark etmeseydi, kardeşim belki de sabaha kadar orada parçalanacaktı."

HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor

Olayın ardından, Ayhan Özçelik'in son anları bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, Özçelik'in köpek saldırısına uğradığı anlar görülüyor.

Bu trajik olay, İstanbul'da sahipsiz köpekler ve halk güvenliği konusunu yeniden gündeme taşıdı. Yetkililer, sokak hayvanlarıyla ilgili önlemlerin artırılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Görsel Haber