Washington Post'un haberine göre, FBI, 5 Kasım'da yapılacak ABD seçimleri öncesinde bazı İranlı grupların, Donald Trump ve Joe Biden ile Kamala Harris'in kampanyalarındaki danışmanların e-posta adreslerine kimlik avı postası göndererek saldırdığı iddialarını araştırıyor. FBI, bu iddiaların doğruluğunu henüz teyit edemediklerini ve başarılı bir saldırı kanıtı bulunmadığını belirtti. Trump'ın eski danışmanlarından Roger Stone, kişisel e-posta hesaplarının ele geçirildiği bilgisini aldığını ancak detaylı bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor

Microsoft'un 9 Ağustos'ta yayımladığı raporda, İranlı grupların başkanlık seçimlerini etkilemek amacıyla siber faaliyetlerini artırdığı ve bazı hükümet yetkililerinin e-posta hesaplarına kimlik avı postası gönderdiği belirtilmişti. Raporda ayrıca, İran'ın ABD seçimlerine yönelik siber destekli etki operasyonları düzenlediği ve bazı İranlı grupların, ABD merkezli haber siteleri gibi görünen internet siteleri oluşturarak "kutuplaşmayı artırmaya" çalıştığı vurgulanmıştı. İran'ın Birleşmiş Milletler Misyonu, ABD seçimlerine müdahale edildiği iddialarını yalanlarken, Trump kampanyası e-posta saldırısını İranlılara atfetmiş ve "kaos" amaçlandığını savunmuştu.

Editör: Masume Masume