Fettah Tamince, 1972 yılında Van'ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına memleketinde başlayan Tamince, daha sonra Antalya ve Almanya'da eğitimine devam etti. Üniversite yıllarında ticari girişimlere adım atan Tamince, bugün Sembol İnşaat'ın başında bulunmaktadır.

Tamince'nin iş dünyasındaki başarıları, geniş bir faaliyet alanını kapsayan şirketler zincirini ortaya koymaktadır. Turizm, otel yatırımları ve işletmeciliği, inşaat, enerji, gayrimenkul, medya ve eğitim gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketleriyle, ulusal ve uluslararası alanda tanınmış bir iş insanı haline gelmiştir.

Tarımda Fiyatlar Yükselişte Tarımda Fiyatlar Yükselişte

Özellikle turizm ve otel sektöründe adından söz ettiren Tamince, birçok ülkede önemli projelere imza atmıştır. 2000 yılında inşa ettiği Labada Otel, lüks turizmdeki ilk adımı olarak bilinirken, 2001'de Ukrayna'da başladığı Rixos Oteli projesi, uluslararası arenada marka değerini pekiştirmiştir.

Bugün itibariyle Fettah Tamince, Türkiye'de 11, Kazakistan'da 3, Ukrayna, Libya, İsviçre, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hırvatistan'da toplam 21 otel işletmektedir. Ayrıca, Sembol İnşaat şirketi aracılığıyla birçok ülkede otel, eğlence, sanat, alışveriş, spor, medya ve kongre merkezleri gibi projelere imza atmıştır.

Tamince'nin liderliğindeki Sembol İnşaat'ın önemli projeleri arasında Rixos Oteli, Nursultan Nazarbayev Üniversitesi II. Aşama – Faz 1, Astana Kütüphanesi, Gorky Gorod Eğlence ve Alışveriş Merkezi, Astana Ulusal Askeri Akademisi I. Aşama gibi büyük ölçekli projeler yer almaktadır.