Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu! Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu!

Görsel Haber - Sosyal medya üzerinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'nin kuzey bölgelerine insani yardımların ulaşmasını engellemeye devam ettiği vurgulandı. Bu durumun kuzey bölgelerde yaşayan 800 bin Filistinlinin temel ihtiyaç malzemelerinden mahrum kaldığı ve bölgede kıtlık yaşandığı anlamına geldiği ifade edildi.

Filistin Kızılayı'nın sahadaki ekipleri tarafından bildirilen bilgilere göre, Gazze kentinde yaşayan insanların artık her türlü tahılı ekmek yapımında kullanmak zorunda kaldığı ve su temin etmek için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldıkları belirtildi. Ayrıca, Gazze kenti ile kuzeydeki kentlerde kirliliğin had safhaya ulaştığı ve bu nedenle salgın hastalıkların yayılma riskinin arttığı ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric'in dünkü açıklamasına göre, BM'nin Gazze'nin kuzeyine yapmayı planladığı insani yardımların İsrail'in engeline takıldığı, Ocak ayının ilk iki haftasında planlanan 29 teslimattan sadece yedisinin tamamen veya kısmen gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Editör: Ömer Faruk