Sağlık Bakanı Ebu Ramazan, Gazze'deki sağlık krizine ilişkin düzenlenen basın toplantısında, bölgedeki sağlık sektörünün ciddi sorunlar yaşadığını ifade etti. İşgal saldırılarının, Gazze'deki sağlık altyapısının yüzde 80'inden fazlasını çökerttiğini, birçok hastanenin faaliyet dışı kaldığını ve kalan hastanelerin de kısıtlı hizmet verdiğini belirtti. Ebu Ramazan, sağlık sektörüne yönelik bu tür saldırıların, sağlık çalışanlarının yerinden edilmesi, elektrik kesintileri, yakıt sıkıntısı, temiz su eksikliği ve atık su taşkınları gibi çeşitli olumsuz etkileri beraberinde getirdiğini söyledi.

Gazze'de, salgın hastalıkların yayılması endişesi olduğunu ifade eden Ebu Ramazan, hepatit vakalarının geçen yıl 85 iken şu anda 100 bini aştığını, ayrıca solunum yolu hastalıkları, uyuz ve bakteriyel enfeksiyonlar gibi diğer salgınların da ortaya çıktığını aktardı.

Çocuk felci konusunda ise, bakanlık bazı kuruluşların Gazze'nin farklı bölgelerinden alınan numunelerde tip iki çocuk felci virüsü tespit ettiğine dair iddialar hakkında endişelerini dile getirdi. Gazze'de 1980'lerden bu yana çocuk felci vakası görülmediğini vurgulayan Ebu Ramazan, numunelerin izinsiz olarak toplandığını ve sonuçların doğruluğunu sorguladıklarını belirtti. Yeni numunelerin alınarak tahlil için Ürdün'e gönderilmesi konusunda anlaşma sağlandığını ekledi.

İşgal Güçleri, Cebaliye Mülteci Kampında savunma yetkilisi ve ailesine Hava Saldırısı Düzenledi! İşgal Güçleri, Cebaliye Mülteci Kampında savunma yetkilisi ve ailesine Hava Saldırısı Düzenledi!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da, Gazze'nin Han Yunus ve Deyr el-Belah bölgelerinde çocuk felci virüsüne rastlandığını açıklamıştı.

Editör: Masume Masume