Filistinli Amine Gannam, Hazreti Hansa'ya benzeten bir kadın sahabe olarak tanımlanıyor. 70'li yaşlarda olan Amine Gannam, Nur Şems Mülteci Kampı'ndaki El-Menşiyye Mahallesi'nde yaşayan ve büyük bir sabır, metanet ve kararlılık örneği sergileyen bir kişilik.

Filistin Hakkında Sıkça Merak Edilenler! Filistin Hakkında Sıkça Merak Edilenler!

Gannam, 19 Ekim 2023'te işgal güçlerine ait insansız hava aracının kamptaki bir alanı bombalaması sonucunda 2 oğlunu kaybetti. Geçen kasım ayında ise oğlu Abdullatif'i ölümcül bir hastalık nedeniyle kaybetti. Son işgal saldırılarında da diğer iki oğlu Selim ve Mahmud'u şehit verdi.

Amine Gannam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah'a hamdolsun, 4 oğlumun şehadetiyle şereflendirildim." diyerek duygularını ifade etti. Omzunda taşıdığı ve oğullarının kan izlerini taşıyan Filistin kefiyesini göstererek, "Bu, gurur duyduğum oğullarımın kanıdır. Bu, sakladığımız şehitlerimizin kanıdır." şeklinde konuştu.

Amine Gannam, oğlu Selim'in ölümünü şu şekilde anlattı: "Selim, abdest alıp namazını kıldıktan sonra evine doğru yola çıktı. Silahsız olmasına rağmen İsrailli keskin nişancıların kurşunlarıyla öldürüldü. İsrail, ambulans ekiplerinin yaralı oğlumu hastaneye götürmesine izin vermediği için oğlum şehit oldu ve ordu çekilene kadar benim evimde kaldı."