Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor

Haber Merkezi- Filistinli direniş grupları, Batı Şeria'nın kuzeyinde işgal ordusunun başlattığı kapsamlı saldırıya karşı halkı ve güvenlik güçlerini seferber olmaya davet etti.

Gazze Şeridi'ndeki Ulusal ve İslami Güçleri İzleme Komitesi, bu saldırının Filistin halkına yönelik soykırım ve yerinden etme politikasının bir uzantısı olduğunu vurgularken, direnişin süreceğini ve işgalin amaçlarının boşa çıkacağını belirtti.

Komite, Filistin Yönetimi'ni halkı koruma görevini yerine getirmeye ve güvenlik güçlerini işgalci saldırganlığa karşı onurla karşı durmaya çağırdı. Ayrıca, HAMAS ve Mücahit Hareketi de Batı Şeria'daki saldırıya karşı direnişin artırılması ve halkın savunulması çağrısında bulundu.

HAMAS, saldırganlığın aşırılık yanlısı hükümetin planlarının bir parçası olduğunu ve uluslararası sessizliğin bu durumu körüklediğini ifade etti. Mücahit Hareketi ise bu saldırıyı işgal hükümeti tarafından yürütülen açık bir savaş olarak nitelendirdi.

Editör: Fatma Zehra