Dünya

Fransız Hazine Avcısı, Arkansas'taki Elmas Parkında 185 Bin Dolar Değerinde Taş Buldu

Parisli Julien Navas, Arkansas'taki "Crater of Diamonds" parkında yaptığı kazıda bulduğu 7.4 karatlık elmasıyla büyük bir servet elde etti.

Abone Ol

Fransa'nın Paris şehrinde yaşayan Julien Navas, altın ve ammonit gibi değerli fosilleri ve taşları arama tutkusuyla tanınıyor. Bu kez hedefi ABD'nin Arkansas eyaletindeki "Crater of Diamonds" adlı park oldu. Park, zaman zaman nadir ve değerli taşlara ev sahipliği yapıyor.

Navas, parkta benzer bir çalışma yapmak için gerekli teçhizatı edinerek kazı çalışmalarına başladı. Olumsuz hava koşullarına rağmen çamurlu zeminde gerçekleştirdiği kazıda parıltılı bir taş fark etti. Taşı yetkililere teslim ettiğinde ise tamı tamına 7.4 karatlık bir elmas olduğu ortaya çıktı.

Navas, bulduğu elması 185 bin dolar civarında bir değeri olduğunu öğrenerek büyük bir mutluluk yaşadığını belirtti. Yaptığı açıklamada, "Bu yıpratıcı bir iş, dolayısıyla öğleden sonraları esasen göze çarpan herhangi bir şey bulmak için yere bakıyordum." dedi.

Heyecanla konuşan Navas, bulduğu değerli taşı kızı ve nişanlısı için iki parçaya bölerek hediye edeceğini ifade etti. Park yetkilileri, 7.4 karatlık elmasın 2020'den beri bulunan en büyük keşif olduğunu ve parkın açılış tarihinden bu yana bulunan en büyük sekizinci taş olduğunu açıkladı.