Haber Merkezi- Gaziantep 15 Temmuz Meydanı'na asılan Şehit İsmail Heniyye'nin posterinin CHP'liler tarafından indirilmesi, Gaziantep Kudüs Platformu tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Platform, yaptığı açıklamada, bu eylemi kin, nefret ve düşmanlığı körüklemeye yönelik bir hareket olarak değerlendirdi.

Kudüs Platformu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 27 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenen etkinlikte, 30 bin Gazianteplinin katılımıyla Şehit İsmail Heniyye'nin posterinin asıldığını belirtti. Poster üzerinde Kur’an ayetlerinin de yer aldığını ve Filistin direnişine destek amacıyla meydana asıldığını vurguladı.

Açıklamada, posterin asılmasından 33 gün sonra, bazı çevreler tarafından 30 Ağustos'a özel bir ima ile indirilmesinin düşmanca bir tavır olarak değerlendirildiği ifade edildi. Kudüs Platformu, bu eylemi gerçekleştirenlerin siyasi amaçlarla hareket ettiğini belirterek, sivil toplum kuruluşlarının bu tür siyasi oyunlara alet edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Sokakta Yürüyen Zihinsel Engelli Adam Köpek Saldırısında Hayatını Kaybetti! Sokakta Yürüyen Zihinsel Engelli Adam Köpek Saldırısında Hayatını Kaybetti!

Platform, yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınadıklarını ve devletin yetkili makamlarından, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan sorumlular hakkında soruşturma açılmasını talep ettiklerini açıkladı. Kudüs Platformu, milletin bu tür fitne girişimlerine karşı uyanık olması gerektiğini belirterek, mazlumların yanında yer alma kararlılığını yineledi.

Editör: Fatma Zehra