Gaziantep 15 Temmuz Meydanı'na asılan Şehit İsmail Heniyye'nin posterinin CHP'liler tarafından indirilmesi büyük tepkilere yol açtı. Gaziantep Kudüs Platformu, yaptığı açıklamada bu durumu kınayarak, "Herkes tarafından malum bir takım kötü niyetli çevreler, posterin asılmasından 33 gün sonra sanki 30 Ağustos’a özel asılmış gibi bir algı oluşturarak, halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek bir tutumla posteri indirmiştir." ifadelerini kullandı.

Platformun açıklamasında, Gaziantep'te 27 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenen ve 30 bin kişinin katıldığı protestoda, İsmail Heniyye’nin suikastle şehit edilmesini protesto etmek ve İsrail'in saldırılarını lanetlemek amacıyla posterin meydana asıldığı belirtildi. Platform, bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sivil toplum kuruluşlarını siyasi tartışmalara çekmemesi gerektiğini vurgulayarak, devletin yetkili makamlarını bu kişilere karşı soruşturma açmaya davet etti.

Ankara’da Simit Fiyatlarına Zam: 15 Liraya Yükseldi Ankara’da Simit Fiyatlarına Zam: 15 Liraya Yükseldi

Kudüs Platformu, Gazianteplilerin ve tüm Türkiye'nin her zaman mazlum Filistin halkının yanında olduğunu hatırlatarak, bu tarz provokatif eylemlere karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Editör: Masume Masume