Haber Merkezi- Gazze Belediyesi, açlık krizinin arttığı ve birçok Filistinlinin hayatını kaybettiği konusunda uyarıda bulunarak, Ramazan ayıyla birlikte bu durumun Gazze'de daha da derinleştiğine dikkat çekti.

Belediye sözcüsü Hüsnü Muhanna, yaptığı açıklamada, "İnsani krizin korkutucu bir şekilde kötüleşmeye devam etmesi halinde, Gazze'nin kuzeyinde açlık ve susuzluktan daha fazla kayıp yaşanabileceği konusunda uyarıyoruz." dedi.

Muhanna, "Gazze'ye ve kuzeyine gönderilen gıda ve insani yardımların, yaşanan kıtlık nedeniyle büyük önem taşıdığını ancak vatandaşların ihtiyaçlarını tam olarak karşılamadığını" ekledi.

Gazze'de kişi başına düşen su miktarının "soykırım öncesi" 90 litreden günde sadece iki litreye düştüğünü belirten Muhanna, bunun nedeninin işgalci siyonistlerin saldırıları olduğunu ifade etti.

Direnişten Önemli Operasyon: Tiger Askeri Aracı Havaya Uçuruldu Direnişten Önemli Operasyon: Tiger Askeri Aracı Havaya Uçuruldu

Muhanna, işgal ordusunun 40 su kuyusunu, 9 tankı, 42 bin metre su şebekesini ve farklı çaplarda 500 vanağı yok ettiğini, ayrıca kalan su kuyularını işletmek için gerekli yakıtın bulunmadığını açıkladı.

Gazze belediyesinin Kasım ayının başından beri hiçbir yakıt alamadığına dikkat çeken Muhanna, pompalama, kanalizasyon tesislerinin işletilmesi, atık toplama ve cadde temizliği gibi temel hizmetlerin sağlanması için yakıt temininin zorunlu olduğunu belirtti.

Gazze'de biriken on binlerce ton atığın felakete yol açtığına dikkat çeken Muhanna, ayrıca işgalin sadece Gazze şehrindeki yol ağının 1 milyon metrekaresini yok ettiğini, bu durumun da asfaltlı yolların çoğunun derin çukurlar nedeniyle araç trafiğine uygun olmayan bir hale gelmesine sebep olduğunu dile getirdi.

Editör: Ömer Faruk