HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları, "Gazze'de Çocuklar Ölmesin" sloganıyla dikkat çeken bir etkinlik düzenledi. "Gazze İçin Yürüyoruz" adlı bu etkinlikte, çocuklar trajik görünümleriyle Gazze'deki dramatik duruma vurgu yaparak insanlık vicdanına dokundular.

Etkinliğe katılan çocuklardan bir kısmı, eli yüzü yanık, tekerlekli sandalyede sakat veya başı ve kolu kırık gibi görüntüleriyle Gazze'deki acı gerçeği yansıttılar. Makyajlı bir şekilde aynaya bakan çocuklar, Filistinli yaşıtlarının yaşadığı zorlukları ve hissettiği acıyı anlattılar.

Narin Güran Soruşturmasında İki Yeni Gözaltı Narin Güran Soruşturmasında İki Yeni Gözaltı

Tekerlekli sandalyede bulunan Talha Can, aynaya baktığında Gazze'deki çocukların yaşadığı zorlukları daha derinden hissettiğini ifade etti. Başı ve kolu sargılı Abdullah Börü, tüm İslam ülkelerine seslenerek Gazze'nin sadece bir temsilcisi olduklarını ve oradaki Müslüman kardeşlerinin durumunun gerçekten kötü olduğunu dile getirdi.

Hamit Veysel Ekici, alnındaki yarık ve yüzündeki yara görünümüyle Gazze'de yaşanan acıyı simgelerken, Muhammed Zeren ise yüzündeki derin yanık izleriyle Gazze'deki vahşeti özetledi. Çocuklar, yaşadıkları bu dramatik halleriyle Gazze'deki kardeşlerine dua ettiklerini ve zalimlere karşı cehennem çağrısında bulundular.

Editör: Ömer Faruk