Dünya

Gazze'de 4 Ayda 100 Bin Kişinin Hayatını Kaybettiği BM Tarafından Açıklandı

Siyonist rejimin devam eden saldırılarına maruz kalan Gazze'de, son 4 ayda yaşanan felakette 100 bin kişi yaşamını yitirdi veya kayboldu. BM, acil yardım çağrısında bulunuyor.

Abone Ol

Haber Merkezi- Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'deki 4 aylık süreçte, yaklaşık 100 bin kişinin hayatını kaybettiği, yaralandığı ya da kaybolduğu bilgisini paylaştı.

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'deki insan kayıplarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Son 4 aydır devam eden savaşta Gazze'de yaklaşık 100 bin kişi hayatını kaybetti, yaralandı ya da hala kayıp. Bu rakam, nüfusun yaklaşık yüzde 5'ini oluşturuyor. Bu, kendi şehirinizde veya ülkenizde yaşanacak bir trajedinin boyutlarını kolayca anlamanıza yardımcı olabilir" dedi.

Lazzarini, yaklaşık 17 bin çocuğun refakatsiz veya ailelerinden ayrı düştüğünü vurgulayarak, "Nüfusun yüzde 80'inden fazlası, çoğu birkaç kez yer değiştirmek zorunda kaldı ve savaşın kazananı olmamakla birlikte, sadece acı, sefalet ve kederle devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Ateşkesin, Gazze'deki, İsrail'deki, bölgedeki diğer yerlerdeki ve ötesindeki insanların iyiliği için geciktiğini belirten Lazzarini, "Farklı bir yaklaşıma, çözüme ve barışa yönelik yeni bir çabaya ihtiyaç var" dedi.