Dünya

Gazze'de, açlık nedeniyle 2 çocuğun daha yaşamını yitirdi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Siyonist işgal rejiminin barbarca saldırısı sonucunda Gazze Şeridi'nde 2 çocuğun daha açlıktan yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Abone Ol

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'nde 2 çocuğun daha açlıktan öldüğünü belirtti.

Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ni abluka altında tutmasıyla birlikte, insani kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. İnsani yardımların ulaştırılmasını engelleyen işgal rejimi, Gazze halkına karşı yeni bir savaş başlattı.

El Kudra, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve Gazze kentinde insani yardımların ulaştırılamadığı için açlıktan ölen çocuklara dikkat çekti. Açlık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e yükseldiğini belirten Kudra, 6 çocuğun daha her an açlıktan ölebileceği uyarısında bulundu.

İşgal rejiminin insani yardımları engellemesi özellikle çocuklar arasında ölüm oranını artırıyor ve yoğun bakımda açlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya bırakıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son olarak 29 Şubat'ta, Gazze'nin kuzeyinde yetersiz beslenme ve dehidrasyon (sıvı kaybı) nedeniyle hayatını kaybeden çocukların sayısının 13'e yükseldiğini duyurmuştu.