ABD, Çin Yazılımlarını Araçlarda Kullanımını Yasaklamayı Planlıyor ABD, Çin Yazılımlarını Araçlarda Kullanımını Yasaklamayı Planlıyor

Beyrut'ta düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Mikati, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Lübnan'ın güneyinin Gazze’ye dönüşmesi konusundaki endişelerini hatırlatarak, BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören 2735 sayılı kararının uygulanması gerektiğini vurguladı.

Mikati, "İsrail'in bu saldırıları, Lübnan'a yönelik tam anlamıyla bir soykırım savaşıdır. Saldırılar, Lübnan'ın köy ve beldelerini yok etmeyi ve yeşil alanları ortadan kaldırmayı hedefliyor," dedi. Ayrıca, BM’ye ve diğer devletlere saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.

İsrail ordusunun, bu sabah Lübnan'a başlattığı hava saldırılarında 300’den fazla hedefin vurulduğu belirtildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bugün gerçekleşen saldırılarda ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralılar arasında kadın, çocuk ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu aktarıldı.

Editör: Ömer Faruk