Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek

Haber Merkezi-Mısır'ın başkenti Kahire'de devam eden dolaylı görüşmelerde, Siyonist rejim ve Hamas arasında 6 haftalık ateşkes anlaşmasının nihai taslağının ele alınacağı belirtildi. Associated Press'in haberine göre, görüşmelerde önemli ilerlemeler kaydedilmiş olup, Kahire'deki toplantılarda 6 haftalık ateşkesin nihai taslağının hazırlanmasına odaklanılacak.

Üst düzey bir Mısırlı yetkili, Katar, ABD ve işgal rejiminden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen toplantılarda anlaşmanın nihai taslağının hazırlanmasının amaçlandığını belirtti. Eğer anlaşma sağlanırsa, tarafların kalıcı bir ateşkes için müzakerelere devam etme konusunda garanti vereceği ifade edildi.

Batılı bir diplomat ise 6 haftalık bir anlaşmanın masada olduğunu, ancak nihai anlaşma için daha fazla çaba gerektiğini vurguladı. Kahire'deki görüşmelerde ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması konularında ilerleme kaydedilmesi, bölgede beklenen ateşkesin gerçekleşme olasılığını artırıyor.

Editör: Ömer Faruk