Gazze'deki Son Durum

BM Raportörü'nden Gazze'deki Soykırım İçin Acil Çağrı BM Raportörü'nden Gazze'deki Soykırım İçin Acil Çağrı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 253 gündür sürdürdüğü saldırılar devam ediyor. Son 24 saat içinde Gazze'nin çeşitli bölgelerinde İsrail ordusunun gerçekleştirdiği 3 "katliam" sonucunda 30 Filistinli daha yaşamını yitirdi ve 95 Filistinli yaralandı.

Ölü ve Yaralı Sayısı

  • Ölenlerin Sayısı: 37 bin 296
  • Yaralıların Sayısı: 85 bin 197

Enkaz Altındaki Cesetler

Açıklamada, Gazze'de hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin bu cenazelere ulaşamadığı belirtildi.

İsrail Saldırılarının Başlangıcı

Gazze'deki savaş, Gazze'yi yöneten İslamcı grup Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e benzeri görülmemiş bir saldırı gerçekleştirmesiyle başlamıştı. İsrail, o tarihten bu yana Filistin topraklarına yönelik kara saldırılarını sürdürüyor. Savaşın başlangıcından bu yana İsrail'de çoğu sivil olmak üzere 1.194 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'deki durum, her geçen gün daha da kötüleşirken, uluslararası toplumdan acil müdahale çağrıları yapılıyor. Ancak, mevcut şartlar altında bölgede yaşanan insani kriz devam ediyor.

Editör: Masume Masume