Haber Merkezi- Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda yaşanan çevre felaketi tehdidini duyurdu. İsrail'in iki hafta önce tüm su kuyularını kapatmasıyla ortaya çıkan kriz, Gazze halkını susuzlukla mücadele etmeye zorluyor.

Medya Ofisi'nin yaptığı açıklamada, Gazze Belediyesi'nin az miktardaki yakıtının tükenmesi nedeniyle su kuyularının kapatıldığı ve buna bağlı olarak şiddetli su kıtlığı yaşandığı belirtildi. Krizin, sıcaklıkların artması ve su talebinin yükselmesiyle daha da kötüleştiği vurgulandı.

Halkın acil su ve yakıt teminine ihtiyacı olduğu ifade edilen açıklamada, çevre ve sağlık krizinin önlenmesi için uluslararası topluma çağrı yapıldı. Ayrıca, İsrail'in sivil hizmetlere yönelik saldırılarının son bulması gerektiği vurgulandı.

Mısır, İşgal Rejiminin Refah'a Olası Saldırısına İlişkin Uyarıda Bulundu Mısır, İşgal Rejiminin Refah'a Olası Saldırısına İlişkin Uyarıda Bulundu

Gazze'deki saldırıların başlangıcından bu yana binlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve onbinlercesinin yaralandığı belirtilirken, hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alındığı ve sivil altyapının zarar gördüğü bildirildi. Gazze'deki insanlar, her gün su temini için zorlu bir mücadele veriyor.