Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'nde yürütülen çocuk felci aşılama kampanyasının ilk aşamasının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Ghebreyesus, Gazze’nin merkezinde yapılan aşılama çalışmalarında 10 yaş altı 189 binden fazla çocuğun aşılandığını ve bu sayının belirlenen 156 bin 500 hedefini önemli ölçüde aştığını belirtti.

Ghebreyesus, "Gazze Şeridi'nde aşılanmamış tek bir çocuk kalmaması için çaba göstermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda dört sabit merkezde üç gün daha aşılama faaliyetlerimiz sürecek" ifadelerini kullandı.

Güney Gazze İçin Hazırlıklar Sürüyor

Aşılama kampanyasının ikinci aşamasının Gazze’nin güneyinde başlatılacağını açıklayan DSÖ Başkanı, "Yarın, Gazze Şeridi'nin güneyinde yeni bir aşılama kampanyası başlatmak için hazırlıklarımız devam ediyor" dedi. Ghebreyesus, zor koşullara rağmen kampanyanın bu aşamasını başarıyla tamamlayan aileler, sağlık çalışanları ve aşılayıcıların fedakarlıkları için minnettar olduğunu belirtti.

Bir evi kuşatan işgal askerini kuşatıp imha ettiler Bir evi kuşatan işgal askerini kuşatıp imha ettiler

Zorlu Koşullara Rağmen Büyük Başarı

Ghebreyesus, Gazze'deki zor insani koşullara dikkat çekerek, bu başarıyı elde etmenin kolay olmadığını vurguladı. İsrail ablukası ve sürekli çatışmaların yaşandığı bölgede sağlık hizmetlerine erişimde ciddi zorluklar yaşanırken, bu kadar geniş çaplı bir aşılama kampanyasının gerçekleştirilmesi Filistin halkı ve sağlık sistemi açısından büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.

Çocuk felcinin tamamen ortadan kaldırılması için başlatılan bu kampanya, bölgedeki çocukların sağlığını güvence altına almayı ve salgın riskini en aza indirmeyi hedefliyor.

Editör: Masume Masume