Haber Merkezi- Filistin Sağlık Bakanlığından gelen bilgilere göre, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 97 Filistinli yaşamını yitirdi. Son 24 saatte ise Gazze Şeridi'ne yönelik yapılan saldırılarda 48 kişi daha hayatını kaybetti, 79 kişi de yaralandı.

Özellikle Refah'taki saldırıda çok sayıda Filistinlinin cesedine ulaşıldı. Sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan ölülerin cesetlerine ulaşmaya çalışıyor ancak İsrail askerlerinin engellemesi nedeniyle bu çalışmalar güçlüklerle karşılaşıyor.

İsrail ordusunun gece boyunca gerçekleştirdiği saldırılarda Refah kentinde en az 19 kişi öldü. Savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonucunda bir aileye mensup 3 kişi hayatını kaybetti.

Saldırılarda en az 16 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Gazze Şeridi'nde saldırılar sadece hava ve kara araçlarıyla sınırlı kalmıyor, ayrıca denizden de gerçekleştiriliyor.

Refah'ın merkezinde bulunan Şabura kampındaki bir eve yapılan hava saldırısında da bir aileye mensup 3 kişi yaşamını yitirdi.

Yerleşimcilerin Filistinlilere Yönelik Saldırıları Artıyor Yerleşimcilerin Filistinlilere Yönelik Saldırıları Artıyor

Gazze Şeridi'ndeki saldırılarda çocuklar ve kadınlar da ağırlıklı olarak hedef alınıyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana yapılan saldırılarda en az 14 bin 685 çocuk ve 9 bin 670 kadın öldü, 76 bin 901 kişi yaralandı.

İsrail'in hedefi sadece can kaybıyla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda altyapıya da zarar veriliyor. Sığındıkları hastane ve eğitim kurumları bile saldırıların hedefi haline geliyor.

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sadece Gazze ile sınırlı değil, aynı zamanda Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de devam ediyor.

Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim'deki Nur Şems Mülteci Kampı'na yapılan saldırılarda dün 14 Filistinli hayatını kaybetmişti.

7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 483 Filistinli öldü.