Haber Merkezi-Gazze Şeridi'nin güneyinde, işgal rejiminin 5 aydır süren saldırılarına maruz kalan Refah kentindeki Filistinliler, yaşadıkları katliamlar, yıkımlar ve açlıkla baş etmeye çalışarak yaklaşan Ramazan ayı için hazırlıklarını sürdürüyor.

İşgalci İsrail’den El Cezire Televizyonuna Canlı Yayında Baskın İşgalci İsrail’den El Cezire Televizyonuna Canlı Yayında Baskın

Açlık, yıkım ve saldırıların etkisiyle buruk bir şekilde karşılanacak olan Ramazan ayına rağmen, Filistinliler, mübarek ayın gelmesinden önce çadırlarına ışıklar, kandiller ve bayraklar asarak umutlarını canlı tutuyorlar.

Derme çatma çadırlarını ellerindeki imkanlarla süsleyen Filistinliler, bu şekilde hem Ramazan ayının atmosferini yaşamak, hem de saldırıların zorlayıcı etkisinden biraz olsun uzaklaşmak istiyorlar.

Ramazan süsü projesini başlatan 34 yaşındaki Mahir Selul, saldırılara rağmen Ramazan ayının Müslümanlar için kutsal ve değerli olduğunu belirterek, çadırların süslenmesi için bir girişim başlattıklarını ifade etti. Selul, bu çabalayla Ramazan ayının atmosferini yaşatmayı ve imkanlar dahilinde kentteki bazı çadırlara Ramazan süsü dağıtarak yerinden edilen Filistinlilere mutluluk ve çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

Editör: Ömer Faruk