BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında sahada çalışan insani yardım ortaklarından edindiği bilgileri paylaştı. Dujarric, İsrail ordusunun Gazze'nin doğusunda 28 ikametgah bölgesine yönelik acil tahliye emrinin ardından dün 60 bin kişinin yerinden edildiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki el-Mavasi bölgesine yönelik saldırıların birçok kişinin yaralanmasına neden olduğunu ve yaralıların yakınlardaki sahra hastanesine sevk edildiğini ifade etti. Bu bölgede de yaklaşık 5 bin kişinin yerinden edildiği bildirildi.

Dujarric, insani yardımların ulaştırılmasında yaşanan sorunların sürdüğünü ve İsrail yetkililerinin Gazze'nin kuzeyine planlanan 100 insani yardım misyonunun yarısından daha azına geçit verdiğini belirtti. BM'nin yerinden edilen kişilere destek vermek için çalıştığını söyleyen Dujarric, her gün insanların yerinden edildiğini ve BM'nin fırsatları değerlendirerek destek sunmaya çalıştığını kaydetti.

Hamas, Türkiye Vatandaşı Eygi'nin Nablus'ta Katledilmesini Kınadı Hamas, Türkiye Vatandaşı Eygi'nin Nablus'ta Katledilmesini Kınadı

Editör: Masume Masume