Bahamalar Resmen Filistin Devletini Tanıdı: İki Devletli Çözüme Destek Bahamalar Resmen Filistin Devletini Tanıdı: İki Devletli Çözüme Destek

İşgal ordusu, Han Yunus'tan çekildikten sonra kentte toplu mezarlar bulunmaya başladı. Sivil savunma ekipleri, cesetleri çıkarmak ve teşhis etmek için çaba harcıyor.

  • İsrail saldırısında hayatını kaybeden Nebil Muhammed Zedan gibi birçok Filistinli'nin yakınları, kaybettikleri sevdiklerini bulabilmek için çabalıyor.
  • İşgal ordusu, mezarlıklarda bulunan cesetleri alıp kimliği belirlenemeyen şekilde başka yerlere gömüyor. Cesetlerin üzerinde işaretler ve kıyafet değişiklikleri yaparak provokasyonlar gerçekleştiriyor.
  • Sivil savunma ekipleri, işgal ordusunun açtığı toplu mezarlardan ceset çıkarma çalışmalarını sürdürüyor. Ancak birçok cesedin kimliği belirlenemiyor ve çürümüş, yarım cesetler bulunuyor.
  • BM, toplu mezarlara ilişkin kapsamlı ve bağımsız bir soruşturma yapılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, insani yardım çalışanlarına erişim sağlanması ve esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulunuyor.