Haber Merkezi- İngiltere'de ortopedi ve travma cerrahı olarak görev yapan Tahir, ABD merkezli "FAJR Scientific" adlı kar amacı gütmeyen bir kuruluşun öncülüğünde farklı ülkelerden sağlık çalışanlarıyla birlikte gönüllü olarak Gazze'ye gitti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği 2 haftalık görev süresince Avrupa Gazze Hastanesi'nde bulunan doktor Tahir ve sağlık ekibi, İsrail'in 7 Mayıs'tan beri Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafını kontrol etmesi nedeniyle Gazze'den ayrılamıyor.

İngiliz cerrah Tahir, hastanedeki durumun son bir hafta içinde çok daha kötü hale geldiğini vurgulayarak, malzemelerin tükenmeye başladığını, yiyecek ve suyun kısıtlı bir şekilde verildiğini ifade etti.

Ayrıca, hastane personelinin çoğunluğunun saldırılar nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kaldığını ve personel sayısının azaldığını dile getirdi.

Tahir, Gazze'ye gelme kararını, dünyanın dört bir yanında yaşanan ölüm ve yıkım karşısında derin bir üzüntü duyduğunu ve bu duruma bir şeyler yapma arzusuyla aldığını belirtti. "Allah'ın bize verdiği yetenekle buraya geldim." diyen Tahir, süper güçlerin yardım etmediği durumda, kendi çabalarıyla yardım etmek istediğini ifade etti.

Doktor Tahir, Gazze'deki sağlık personelinin korku içinde yaşadığını ve hastane ekipmanlarının tahrip edilmesi gibi trajik olayların yaşandığını anlattı. "Bu insanların yardım beklediğini ve korku içinde olduğunu görmek çok üzücü." diyen Tahir, tüm dünyaya seslenerek Gazze halkına yardım etmeleri çağrısında bulundu.