Gazze Şeridi'nde sürdürülen çocuk felci aşılama kampanyası, beklenenin üzerinde bir başarıyla devam ediyor. Gazze Sağlık Bakanlığı Temel Bakım Genel Müdürü Musa Abid, yaptığı açıklamada, 10 yaş altı 443 bin çocuğun aşılandığını ve bunun Gazze'deki çocukların yüzde 69'una denk geldiğini belirtti. Abid, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki aşılama çalışmalarının tamamlandığını ve planlanandan daha iyi sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Hamas, Türkiye Vatandaşı Eygi'nin Nablus'ta Katledilmesini Kınadı Hamas, Türkiye Vatandaşı Eygi'nin Nablus'ta Katledilmesini Kınadı

Aşılama Hedefin Üzerinde

Orta kesimdeki Deyr el-Belah, Nusayrat, El-Bureyc, El-Meğazi ve Ez-Zavayide bölgelerinde toplamda 195 bin çocuğun aşılandığını belirten Abid, "160 binlik beklentinin üzerine çıktık" dedi. Güneydeki Han Yunus ve Refah kentlerinde ise 248 bin çocuğun aşılandığını ve bu sayının 300 bine ulaşmasının hedeflendiğini kaydetti.

İşgal Rejiminin Engellemeleri

Abid, işgal rejiminin aşılamayı zorlaştıran bazı engellemelerine de dikkat çekti. İşgal ordusunun "kırmızı noktalar" olarak sınıflandırdığı doğudaki savaş bölgelerinde koordinasyon konusunda zorluklar yaşandığını dile getirdi. Özellikle Han Yunus ve Refah’ın doğusunda bulunan 7 noktaya ulaşmak için 4 gündür işgal rejiminden onay beklediklerini ifade etti.

Bu zorluklara rağmen, Gazze'de aşılama kampanyası büyük bir başarıyla devam ederken, sağlık ekipleri güvenli olmayan bölgelerde dahi çocuklara ulaşmaya çalışıyor.

Editör: Masume Masume