Save the Children'ın Gazze'deki çocukların durumunu değerlendirdiği açıklamasına göre, işgalcilerin saldırılarına maruz kalan bölgedeki çocukların yüzde 1'i, 10 binden fazla çocuğun hayatını kaybetmesiyle trajik bir şekilde etkilendi.

Gazze'de yaşayan 1,1 milyon çocuğun, saldırılarda ölenlerin yüzde 1'ini oluşturduğuna vurgu yapılırken, ateşkes sağlanamadığı sürece her geçen gün ortalama 100 çocuğun yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

İşgal Güçleri Gazze'deki Saldırılarını Batı Şeria'ya da Taşıdı İşgal Güçleri Gazze'deki Saldırılarını Batı Şeria'ya da Taşıdı

Save the Children Filistin Direktörü Jason Lee, çocukların yaşadıkları çatışmanın etkileriyle başa çıkmak zorunda kaldıkları, zihinsel sağlıklarının ciddi şekilde zarar gördüğü, evsiz kaldıkları ve geleceklerinin belirsiz olduğu bir ortamda yaşadıklarını ifade ediyor.

Gazze'deki çocuk nüfusunun yüzde 1'inin ölümünün yanı sıra, açlık ve hastalık tehdidi altında kalan diğer çocukların da yaşamlarını sürdürmekte güçlük çektikleri vurgulanıyor.

Editör: Ömer Faruk