BM Mayın Eylem Servisi (UNMAS), işgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik devam eden saldırıların neden olduğu enkaza dikkat çekti. UNMAS, Nisan ortası itibarıyla Gazze Şeridi'nde her bir metrekareye 300 kilograma denk gelecek şekilde toplam 37 milyon ton enkazın oluştuğunu tahmin etti.

Filistin topraklarındaki programının başkanı Mungo Birch, "Gazze'de Ukrayna'dan daha fazla enkaz var. Bunun perspektifini belirtmek gerekirse, Ukrayna'nın cephesi yaklaşık 1000 kilometre uzunluğunda iken, Gazze 40 kilometre uzunluğundadır" ifadelerini kullandı.

Gallant, Netanyahu'nun Gazze Planlarına Tepki Gösterdi Gallant, Netanyahu'nun Gazze Planlarına Tepki Gösterdi

Birch, Gazze'deki enkaz temizleme çalışmalarının tehlikesinin sadece patlamamış mühimmatla sınırlı olmadığını, aynı zamanda asbest gibi zehirli maddelere maruz kalma olasılığına da işaret etti.

Gazze'deki enkazın 800 bin tonun üzerinde asbest içerdiği tahmininde bulunan Birch, "Bu enkaz büyük olasılıkla patlamamış mühimmatla yoğun şekilde kontamine olmuş durumda, ancak diğer tehlikeler nedeniyle temizlenmesi daha da karmaşık hale gelecektir" görüşünü paylaştı.