Esenler Belediyesi'nin 14. kez düzenlediği Uluslararası Barış Ekmeği Festivali, Gazzeli çocukların katılımıyla anlam kazandı. "İnsanlığın Onur Sınavı Gazzeli Çocuklarla Barış Ekmeğini Birlikte Pişiriyoruz" sloganıyla gerçekleşen programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve birçok vatandaş ve çocuk katıldı.

Esenler Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ithafen düzenlediği festivalde, bu yıl savaşın gölgesinde yaşayan Gazzeli çocuklara ev sahipliği yaptı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları sonrasında Türkiye'ye gelen 22 Gazzeli çocuk, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen programda barış mesajlarını dünya ile paylaştı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'ni anlatan bir sinevizyon gösterimiyle devam etti. Gazzeli Meryem'in duygusal bir mektubu katılımcılara dokunurken, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, dünyanın sessiz kaldığı çocuk acılarına dikkat çekti. Göksu, "Dünya çocuklarının acısını görmüyoruz çünkü sessiz kalıyoruz. Bu festivalle birlikte dünya çocuklarını bir araya getirerek, liderlere barış çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazzeli Salih Keshta ve Abdullah Alnunu, yaşadıkları savaşın sona ermesini umut ederken, Türk öğrenci Miraç Çomak da Gazzeli arkadaşlarına desteklerini dile getirdi. Programın sonunda, Türk ve Gazzeli çocuklar "dabke" dansıyla barış mesajlarını pekiştirdiler.