Gazze'de Savaş Sonrası Kalıcı Barış ve Normalleşme Süreci Planlanıyor Gazze'de Savaş Sonrası Kalıcı Barış ve Normalleşme Süreci Planlanıyor

Filistin'in işgal altındaki topraklarında özgürlük mücadelesi devam ediyor. Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, yazılı bir açıklama yaparak Hamas'ın ateşkes ve esir takası konusundaki tutumunu değerlendirdi.

Er-Rişk, "Gazze'nin tamamen işgalden kurtarılması ve yerinden edilenlerin özgürce evlerine dönmesi konusunda hiçbir taviz verilmeyeceğini" belirtti.

Gazze'de sürekli bir ateşkesin önemini vurgulayan Er-Rişk, "Halkımızın güvenliği ve kan dökülmesinin durması ancak sürekli bir ateşkeste garanti altına alınabilir. İşgalciler geçici bir ateşkes istiyorlar, böylece Gazze'deki esirlerini serbest bırakacaklar ve sonra soykırım ve savaşa devam edecekler" dedi.

Er-Rişk, Netanyahu ve hükümetinin esirlerin serbest bırakılması için yaptığı güç kullanımının başarısızlıkla sonuçlandığını ifade etti ve Gazze'deki direnişle gerçek bir anlaşma yapmanın siyonist rejimin tek alternatifi olduğunu vurguladı.

Gazze'deki işgal güçlerinin son altı ayda herhangi bir zafer elde edemediğini belirten Er-Rişk, sivillerin hedef alınması ve kent yaşamının zorlaştırılmasının bir zaferin işareti olmadığını, aksine bir yenilginin işareti olduğunu söyledi.

Er-Rişk ayrıca, İsrail'in artık dünya kamuoyunda istenmeyen bir konumda olduğunu ve dünya kamuoyunun Filistin halkının haklı davasının yanında olduğunu belirtti.

Hamas Hareketi, 8 Eylül'de İsrail'in sunduğu ateşkesten aldığı cevabı Mısır ve Katar'a ilettiğini duyurmuştu. İsrail ise Hamas'ın cevabını olumsuz olarak değerlendirdiğini açıklamıştı.