Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, genç çiftçi sayısının azalmasıyla ilgili olarak tarım sektörünün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Beşli, gençlerin kırsal alanlardan göç etmesinin tarımsal üretimdeki dengeyi olumsuz etkilediğini vurgulayarak, "Emeğinin karşılığını alamayan gençler, tarımı bırakıyor" dedi.

Beşli, genç çiftçilerin tarımsal faaliyetlere katılımının önemine dikkat çekerek, çeşitli teşviklerin ve desteklerin gençleri köyde tutma konusunda kritik olduğunu belirtti.

Ayrıca, yerel yönetimlerden, sivil toplum kuruluşlarından ve devletten destek talep ederek, tarımsal üretimde verimlilik kaybının yaşanmaması için genç çiftçilere yönelik projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor

Tarıma olan desteklerin artırılması gerektiğini belirten Beşli, Avrupa'nın tarıma yönelik ataklarına karşın Türkiye'de tarımın önemli ölçüde gerilediğine dikkat çekti.

Tarım devrimi başlatılması gerektiğini ifade eden Beşli, üreticinin kazancının artırılması ve tüketicinin daha uygun fiyatlarla ürün tüketebilmesi için sektördeki dengenin sağlanması gerektiğini vurguladı.