Dünya

Güney Afrika'da sel: Ölü Ve Yaralılar Var...

Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucunda 6 kişi hayatını kaybetti, kayıp olan 10 kişi ise halen aranıyor.

Abone Ol

Güney Afrika yetkilileri Salı günü yaptıkları açıklamada, KwaZulu-Natal Eyaleti'nde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle altı kişinin ölümüne yol açan felaketin ardından kayıp olan 10 kişiyi aradıklarını ifade etti.

KwaZulu-Natal yetkilileri, Pazar günü yaşanan şiddetli yağışların Bellspruit Nehri'nin taşmasıyla birlikte yolları ve yerleşim yerlerini su altında bıraktığını belirtti.

Sel sularıyla kaplanan bir evin yıkılması sonucu bir kişinin öldüğünü ve 2 kişinin kaybolduğunu açıklayan yetkililer, aynı şekilde üç aracın sel sularına kapılarak karayolunda sürüklenmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini, burada ise 7 kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Ayrıca, sel sularına kapılan bir araçta bir kişinin cesedine ulaşıldığını ve bir kişinin de kayıp olduğunu vurgulayan yetkililer, yaşanan felaketin boyutuna ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti.