Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, bölgenin Mart ayı ihracat performansını değerlendirirken, küresel ve bölgesel çalkantılara rağmen sürdürülebilir ihracatı önceliklediklerini vurguladı. Mart ayı dış ticaret rakamlarına göre, bölgenin toplam ihracatı 973,9 milyon dolar olarak gerçekleşirken, Gaziantep'in ihracatı ise 850,4 milyon dolar olarak kaydedildi. Gaziantep, Mart ayında en çok ihracat yapan 6. il olarak öne çıktı.

Yılın ilk çeyreğinde bölgenin toplam ihracatının 2,9 milyar dolar, Gaziantep'in ise 2,5 milyar dolar olduğu belirtildi. Bölgenin ihracat performansı incelendiğinde, Irak, ABD, Suriye, Suudi Arabistan, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya ve Libya'nın ilk sıralarda yer aldığı görüldü.

Diğer illerin Mart ayı ihracat performansına göre ise Kahramanmaraş 92 milyon dolar, Mardin 80 milyon dolar, Malatya 38 milyon dolar, Şanlıurfa 20 milyon dolar, Diyarbakır 8 milyon dolar, Adıyaman 8 milyon dolar ve Kilis 7 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiği bildirildi.

Tavuk Eti İhracatı İçin Sınırlama Getirildi: Ticaret Bakanlığı Açıkladı Tavuk Eti İhracatı İçin Sınırlama Getirildi: Ticaret Bakanlığı Açıkladı