Haber Merkezi- Rişk, Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması için yürütülen müzakerelere dair bir açıklama yaptı ve Hamas heyetinin, Kahire'den Katar'a gitmek üzere ayrıldığını belirtti.

"Arabulucuların ateşkes önerisini onaylama konusundaki duruşumuz net." şeklinde konuşan Rişk, İsrail'in Refah'ı işgal girişimi ve sınır kapısını ele geçirme çabalarının, arabuluculuk çabalarını baltalamayı, saldırıları artırmayı ve soykırım yapmayı amaçladığını vurguladı.

Hamas daha önce ateşkes önerisini onaylamıştı

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 6 Mayıs'ta Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını açıklamıştı.

Hamas'ın Katar ve Mısır'dan gelen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından, İsrail Savaş Kabinesi, Refah'taki saldırılarına devam etme kararı almıştı.

Refah'tan Göç Eden Filistinlilerin Sayısı 630 Bini Geçti Refah'tan Göç Eden Filistinlilerin Sayısı 630 Bini Geçti

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş ve 7 Mayıs sabahı Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.