HABER MERKEZİ – Hamas, bugün Gazze Şeridi'ni yönetmek üzere bağımsız ulusal figürlerden oluşan bir komite kurulmasını kabul ettiğini duyurdu.
Hamas, yayımladığı bildiride, Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşaması için "derhal" müzakerelere başlanması çağrısında bulundu.
Hareket, Kahire’de Mısır Genel İstihbarat Başkanı Hasan Mahmud Raşad ile yaptığı görüşmede, Gazze’de ateşkes ve Filistinli esirlerin serbest bırakılması karşılığında esirlerin teslim edilmesine ilişkin anlaşmanın tüm aşamalarını ele aldığını açıkladı.
Hamas heyeti, Mısır’ın özellikle zorla göç ettirme planlarına karşı önceki dönemde gösterdiği çabalara teşekkür ettiğini belirterek, Arap Zirvesi’nin sonuçlarını ve Gazze’nin yeniden inşasına yönelik planı takdir ettiğini vurguladı.
Bildiride ayrıca, anlaşmanın tüm maddelerine bağlı kalınması, ikinci aşama müzakerelerine acilen başlanması, sınır kapılarının açılması ve insani yardım malzemelerinin hiçbir koşul olmaksızın Gazze’ye girişinin sağlanması gerektiği ifade edildi.
Hamas heyeti, “Filistinli tarafların iç düzenlemelerini tamamlayana ve genel seçimleri (başkanlık ve parlamento seçimleri dahil) gerçekleştirilene kadar, Gazze’yi yönetmek üzere bağımsız ulusal şahsiyetlerden oluşan bir toplumsal destek komitesinin kurulmasını kabul ettiğini” belirtti.