Dünya

Hamas Lideri: Biden'ın İşgalci Rejim Açıklamaları "Havada Kalan Sözler"

Hamas lideri Usame Hamdan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'deki saldırılarla ilgili eleştirilerini "pratik bir etkisi olmayan" sözler olarak nitelendirdi.

Abone Ol

Haber Merkezi-Hamas lideri Usame Hamdan, ABD Başkanı Joe Biden'ın dün akşam düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Hamdan, ABD Başkanı'nın işgalci rejimin Gazze'deki saldırılarına dair eleştirilerinin sadece "havada kalan sözler" olduğunu belirtti. Açıklamaların Amerikan seçmeninin genel ruh halini etkileme ve yaklaşan seçimlerde etkili bir seçmen kitlesi üzerinde olumsuz bir etki yaratma amacı taşıdığını savundu.

Hamdan, Biden'ın sözlerini iki şekilde yorumladı. Birincisi, Amerikan Başkanı'nın Gazze'deki durumun seçmenler üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak açıklama yaptığı; ikincisi ise ABD hükümetinin soykırım sürecini sürdürme kararlılığını sürdürdüğü, ancak Biden'ın konumu açısından işgal hükümetinden biraz farklı bir duruş sergilemeye çalıştığı yönünde. Hamdan ayrıca, Amerikan başkanına ve yönetimine, saldırganlığa doğrudan müdahale etmemeleri konusunda tavsiyeler verilmiş olabileceğini ifade etti.

Biden'ın Gazze'deki müdahalenin aşırı olduğu yönündeki açıklamaları, önceki desteklerine rağmen eleştirilere neden oldu. Hamas lideri, açıklamaların samimi bulunmadığını vurguladı.,