HABER MERKEZİ – Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını yeniden başlatmasına rağmen müzakerelere açık olduğunu duyurdu. Hamas Siyasi Büro Başkanı’nın medya danışmanı Tahir el-Nunu, Agence France-Presse’e (AFP) verdiği demeçte, “Hamas müzakerelerin kapısını kapatmadı ve tüm tarafların imzaladığı mevcut bir anlaşma varken yeni anlaşmalara gerek yok.” dedi.

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

El-Nunu, Hamas’ın arabuluculara ve uluslararası topluma çağrıda bulunarak, “İşgali saldırıları durdurmaya, ateşkes anlaşmasını uygulamaya ve Ocak ayında başlayan ateşkesin ikinci aşamasına geçmeye zorlamaları gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın açıklaması, İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğun bombardımanını sürdürdüğü bir dönemde geldi. Bölgedeki çatışmalar devam ederken, uluslararası toplumun ateşkes çabalarına ilişkin belirsizlik sürüyor.