Haber Merkezi- Hamas, internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, Heniyye'nin suikasta uğraması nedeniyle taziye dileklerini sunan tüm ülke liderleri, hükümetler ve kişilere teşekkür etti.

Hamas, Türkiye'nin cenaze törenine ilk andan itibaren yoğun katılım sağladığını belirterek, “Cumhurbaşkanı ve yetkilileri olarak başsağlığı dileyen ve cenaze törenine resmi ve halk düzeyinde en büyük katılımı sağlayan Türkiye'ye, cumhurbaşkanı, hükümet, parlamento ve halk olarak teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

ABD'den Topyekün Savaş Uyarısı: Lübnan-İsrail Sınırında Gerilim Tırmanıyor ABD'den Topyekün Savaş Uyarısı: Lübnan-İsrail Sınırında Gerilim Tırmanıyor

Açıklamada, İran Cumhurbaşkanı ve halkına, ayrıca Katar'a cenazenin karşılanması ve defnedilmesinden dolayı teşekkür edildi.

Hamas, "Şehitlerimizin kanına ve halkımızın fedakarlıklarına, toprakların özgürleştirilmesi, tam egemen ve bağımsız, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurma yönündeki umutlarına ve özlemlerine sadık kalacağımızı beyan ederiz" şeklinde bir vurguda bulundu.

Editör: Fatma Zehra