Güncel

Hatay'da 6 kişiye mezar olmuştu: Bina kaçak çıktı!

Hatay'da depremde yıkılması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği, ruhsatsız 3 katlı binanın yapımından sorumlu arsa sahibi 2 kardeş ve kalıp ustası hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Abone Ol

Haber Merkezi- Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Merkez Antakya ilçesi Küçükdalyan Mahallesi'nde bulunan 3 katlı binanın Pazarcık merkezli 6 Şubat'taki 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkılması ve 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede, binanın inşa edildiği arsanın sahipleri Remzi A. ve kardeşi Selim A. ile kalıp ustası Süleyman K. tutuksuz sanıklar olarak yer aldı. Sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, binanın kaçak olarak yapıldığı ve ruhsatının bulunmadığı belirtildi. Ayrıca binanın taşıyıcı sistem elemanlarının yetersiz olduğu ve donatı detaylandırmalarının eksik olduğu vurgulandı. Binanın projesiz ve mühendislik hizmeti alınmadan inşa edilmesinin yıkılmasında büyük etkisi olduğu belirtildi.

Sanıklardan Selim A, binanın yapım işlerini ustabaşı Süleyman K. ile anlaşarak başlattığını, ancak inşaat sürecini takip etmek için yurt dışında olduğunu ve ağabeyi Remzi A'ya vekalet verdiğini savundu. Remzi A. ise binanın inşaat sürecinde genelde kardeşi Selim A'nın ilgilendiğini iddia etti. Süleyman K. ise binada çalışıp çalışmadığını hatırlamadığını belirtti ve Selim A'yı tanımadığını savundu.