Yemenici'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, bahar mevsimiyle birlikte kene ısırması vakalarında artış yaşanıyor. Nisan ayı itibarıyla il genelinde 8 kene vakası tespit edilmiş durumda. Bu vakalardan 3'ü hastanelere başvuranların taburcu edildiği, 5 kişinin ise tedavilerinin devam ettiği belirtiliyor.

Sigara: Kansere Kesin Davetiye Sigara: Kansere Kesin Davetiye

Yemenici, doğada dolaşırken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, yüksek otların, çalıların ve ormanlık alanların içine girerken uygun giysiler giyilmesini, vücutta açık kalan alanlara böcek kovucu sprey uygulanmasını ve düzenli vücut kontrolü yapılmasını öneriyor.

Kene ısırıklarının genellikle ciltte kızarıklık, kaşıntı ve bazen hafif ateşle kendini gösterdiğine dikkat çeken Yemenici, kene tarafından ısırıldığını fark edenlerin ısırılan bölgeyi hemen temiz su ve sabunla yıkamalarını ve bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca, kene ile temas etmemeye ve çıkarmaya çalışmamaya özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor ve herhangi bir endişe durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasını öneriyor.