Merhum Mehmet Yavuz, 5. Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı Merhum Mehmet Yavuz, 5. Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı

Siyonist işgalcilerin, 7 Ekim'den beri devam eden saldırıları sonucunda Gazze'de çocuklar, kadınlar ve sivillerin bulunduğu evler bombalanıyor, hastaneler vuruluyor ve doktorlar hayatını kaybediyor. Ulucanlar Göz Hastanesi önünde bir araya gelen hekimler, beyaz önlükleriyle Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kütüphanesi yanında bulunan Taceddin Dergahı'na kadar gerçekleştirdikleri sessiz yürüyüşle yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

"Hekimlerden Sessiz Yürüyüş" sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşe başta Ankara olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrinde hekimler destek verdi. Yürüyüş sonrasında yapılan basın açıklamasında, stajyer doktor Abdüssamet İsak, hekimlerin insanlık adına 'sessiz yürüyüş' yaptıklarını belirtti. İsak, israil'in 7 Ekim'den bu yana onlarca doktoru tutukladığını ve Gazze Şehri'nin ana hastanesi olan Şifa Hastanesi Başhekimi Muhammed Ebu Salmia'nın 22 Kasım'dan bu yana israil tarafından tutuklu bulunduğuna dikkat çekti.

Gazze'deki sağlık merkezlerinin saldırı altında olduğunu ve birçok hastanenin hizmet dışı kaldığını vurgulayan İsak, uluslararası toplumu tutuklu meslektaşları için ses çıkarmaya ve Gazze'deki sağlık altyapısının yeniden inşa edilmesi için yardım çağrısında bulundu.

İsak, "Bu yürüyüşümüz, dünyanın hiçbir yerinde terör, soykırım ve işgali kabul etmediğimizin beyanıdır! İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz!" diyerek, sağlık çalışanlarını ve vicdan sahibi insanları bu onurlu yürüyüşte yer almaya davet etti.

Yapılan basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları, duyarlılıklarını sergileyerek dağıldı.

Editör: Ömer Faruk