BDDK, zaman aşımı miktarını 250 TL'den 1000 TL'ye yükselttiğini duyurdu.
Hesaplarında 1000 TL ve üzeri bakiye bulunan müşterilerin, 15 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde, mevduatları TMSF'ye devredilecek.

Ziraat Bankası, uzun süre işlem görmeyen bakiyelerin zamanaşımına uğraması durumunda TMSF'ye devredileceğini duyurdu. Müşterilere belirtilen tarihe kadar işlem yapmaları ve hesaplarını aktif hale getirmeleri uyarısı yapıldı.

Bankalar, hesapları etkilenen müşterilere düzenli aralıklarla hatırlatma ve uyarılar göndererek süreci takip edecek.

15 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru yapılmaması durumunda, hesaplardaki bütün bakiyeler sıfırlanacak. İtiraz kanalları olmasına rağmen, uzun bir süreç gerekebilir.

Bankalar, müşterilerin hesaplarını aktif hale getirerek ilgili düzenlemelere uygunluğunu sağlamalarını öneriyor.

Zamanaşımına uğrayan hesaplarla ilgili detaylı bilgilendirme için ilgili yönetmelik gereği bankaların internet sitelerinde listeler yayımlanacak. Bu listelerdeki hesap sahiplerine duyuru yapılacak.

Doğal Gaz Desteği Sona Erdi: Faturalara 150 TL Artış Geliyor! Doğal Gaz Desteği Sona Erdi: Faturalara 150 TL Artış Geliyor!

Bankalar, zamanaşımı süreciyle ilgili usul ve esasların Bankacılık Kanunu'na dayandığını ve yönetmelik gereği süreci şubat ayının başından itibaren ilan etmek zorunda olduklarını belirtti.