Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletinde, Vasim Ekrem Tyagi ve Zakir Ali Tyagi adlı iki gazeteci, Muhammed Firuz Kureyşi'nin Celalabad kentinde öldürülmesiyle ilgili açıklamalar yaparak hukuki sorunlarla karşılaştı. Polis, gazetecilerin Hint toplumunda “nefreti ve öfkeyi” kışkırttığını iddia ederek, iki gazeteciye karşı dava açtı.

Vasim Ekrem Tyagi, El Cezire’ye verdiği röportajda, kurbanın ailesinin ifadelerine dayanarak cinayetle ilgili detayları aktardığını ve Muhammed Firuz’un saldırıya uğrayarak hastaneye giderken hayatını kaybettiğini belirtti. Tyagi, kurbanın bir grup aşırı Hindu tarafından öldürüldüğüne dair bilgiyi tweetlediğini ifade etti. Ancak, bu haberlerin ardından Tyagi, 7 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalırken hâlâ mahkemeden kefalet alamadığını belirtti ve gazetecileri korkutma amacı güden kararların alındığını söyledi.

Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine İlişkin Açıklama: Soruşturma Sonucu Bekleniyor Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine İlişkin Açıklama: Soruşturma Sonucu Bekleniyor

Millet Times Müdürü, Müslüman gazetecilerin hem Hindu gruplarının saldırılarına hem de polisin ilgisizliği ve tehditlerine maruz kaldığını vurguladı. Gazete Müdürü, Hindistan'da Müslüman azınlığa karşı ayrımcılığın ve yargısız infazların arttığını belirterek, polisin suçluları tutuklamak yerine gazetecileri hedef aldığını ifade etti.

Editör: Masume Masume